Over de illustrator en de auteur

Matti van Wifferen

Matti van Wifferen

Auteur

Matti van Wifferen heeft een groot deel van zijn leven gewerkt als hulpverlener voor kinderen, jongeren en gezinnen. Een heel mooi onderdeel van zijn werk was het maken van verhalen met kinderen en jongeren. Dat werkte vaak beter dan alleen maar praten. Elke keer was het verrassend hoe snel die verhalen en de tekeningen die erbij hoorden, tot stand kwamen.

Matti houdt zelf veel van schrijven en hield zijn schrijfvaardigheid op peil op cursusweken van Stichting Buitenkunst. In één van die weken leerde hij om snel kleine verhaaltjes te bedenken. Deze vaardigheid heeft hij veel kunnen oefenen in het gezelschap van zijn kleinkinderen. Eén van de verhaaltjes,  ‘Sieltje en de bultrug’, heeft Matti op verzoek van zijn dochter opgeschreven. We zijn benieuwd wat voor verhalen Matti nog meer voor ons in petto heeft.

Siebe Ekels

Siebe Ekels

Illustrator

Siebe Ekels komt uit een creatief nest. Zijn moeder, tantes, neven en nichten, iedereen tekent! Siebe tekent zolang als hij zich kan herinneren. Hij volgde naschoolse tekenlessen op de middelbare school en kreeg van zijn docent het advies om naar de kunstacademie te gaan. Het liep anders. Siebe  koos voor de scheepsbouw en werkt al jaren met veel plezier aan het technisch ontwerp van schepen.

In zijn vrije tijd duikt Siebe zo vaak mogelijk met zijn surfplank de zee in bij het Scheveningse havenhoofd.  Zijn vertrouwde uitzicht vanaf zijn surfplank zie je terug in een aantal tekeningen.

Siebe tekent graag in een vrolijke, soms spannende, cartoonstijl. Hij tekende lang in zwart wit en maakte met de illustraties voor ‘Sieltje en de bultrug’ de stap naar kleur in zijn werk. Het gebruik van kleuren heeft hij inmiddels helemaal omarmd en dat is te zien!